Hagenaar die fietser doodreed op Loevesteinlaan moet 20 maanden de cel in

© Regio15
DEN HAAG - De 24-jarige Prravin J. moet 20 maanden de cel in voor het doodrijden van een fietser vorig jaar op de Loevesteinlaan in Den Haag en het verwonden van een andere man eerder dat jaar. Hij kreeg ook nog een voorwaardelijke celstraf van 10 maanden en een rijontzegging van vijf jaar. De rechter legde een hogere straf op dan de geëiste 18 maanden, waarvan 6 voorwaardelijk, omdat 'de ernst van de feiten onvoldoende tot uitdrukking komt in de eis van de officier van justitie'.
Prravin J. was onder invloed van alcohol toen hij in oktober met hoge snelheid een 45-jarige fietser
. Hij reed daarna door en liet het slachtoffer aan zijn lot over. En het was niet de eerste keer dat Prravin J. dronken een ongeluk veroorzaakte. In
op de hoek van de Hoefkade en de Groenteweg in Den Haag. Het slachtoffer brak een pols. Ook na dit ongeval reed Prravin J. door.
De rechter vindt het vooral kwalijk dat hij 'niets geleerd heeft' van die eerste aanrijding in januari en dat hij 'onherstelbaar leed' heeft toegebracht aan de nabestaanden van de overleden 45-jarige man.

Schadevergoeding

Prravin J. moet van de rechter ook een schadevergoeding van 1.100 euro betalen aan het slachtoffer dat in januari 2015 zijn pols brak. De man moest in het gips en kon enkele weken niet werken. Verder moet J. zich laten behandelen voor zijn alcoholgebruik.