Voorbeschouwing topklasse: Katwijk jaagt op koppositie, VVSB kan tweede divisie veiligstellen

Donny van Oijen tijdens Katwijk - SteDoCo.
Donny van Oijen tijdens Katwijk - SteDoCo. © Orange Pictures
KATWIJK - Het is onverminderd spannend in de strijd om het kampioenschap van de zaterdagtopklasse. Katwijk kan dit weekend weer de koppositie overnemen van koploper Excelsior Maassluis. Dan moeten de Maassluizenaren thuis punten verspelen tegen Kozakken Boys en de Katwijkers zelf winnen op bezoek bij het laag geklasseerde SteDoCo.
SteDoCo - Katwijk
Het gat tussen Excelsior Maassluis en Katwijk bedraagt slechts één punt en HHC Hardenberg staat op hetzelfde aantal punten als Katwijk. De ploeg van Dick Schreuder kan zich dus geen misstap permitteren.
Katwijk en FC Lisse kunnen elkaar in deze speelronde een plezier doen. De Lissenaren gaan op bezoek bij HHC Hardenberg, concurrent van Katwijk, en de concurrent van Lisse, SteDoCo speelt weer tegen Katwijk.

HHC Hardenberg - FC Lisse

Al te veel hoop kan FC Lisse echter niet halen uit de voorgaande wedstrijden tegen HHC dit seizoen. De ploeg van Robbert de Ruiter verloor in de competitie met 1-2 en in de KNVB-beker werd het op eigen veld met 4-0 verpulverd.

Scheveningen - Barendrecht

Scheveningen kan niet meer direct degraderen en kan de tweede divisie ook niet halen. De ploeg van John Blok speelt thuis tegen de nummer vijf van de topklasse: Barendrecht. Eerder dit seizoen speelde de Scheveningers met 2-2 gelijk tegen Barendrecht.

Rijnsburgse Boys - Capelle

De laatste club uit deze regio in de zaterdagtopklasse is Rijnsburgse Boys, dat vorige week concurrent, voor de tweede divisie, GVVV zag uitlopen, waardoor het verschil tussen de beide ploegen weer twee punten is. Rijnsburg speelt tegen Capelle dat nergens meer voor speelt.
De Uien kunnen met weemoed terugdenken aan de heenwedstrijd. Toen werd er met 2-1 gewonnen en scoorden de, nu geblesseerde doelpuntenmachine, Raily Ignacio en Jeroen Hessing voor de Rijnsburgers. De geel-zwarten moeten winnen van Capelle om zicht te houden op de tweede divisie.

VVSB - HBS

In de zondagtopklasse kan VVSB komende speelronde definitief de tweede divisie bereiken. Dat moet de ploeg van trainer Wilfred van Leeuwen dan doen tegen regiogenoot HBS. Eerder dit seizoen won VVSB met 4-0 bij HBS. De ploeg van trainer André Wetzel kan niet meer degraderen en speelt dus komend seizoen in de derde divisie.