Premier League Darts: Van Barneveld overklast door Van Gerwen

© Twan Spierts
DEN HAAG - Michael van Gerwen blijft het goed doen in de Premier League Darts. Donderdagavond bleek Hagenaar Raymond van Barneveld niet opgewassen tegen de koploper in de dartcompetitie. Het Nederlandse onderonsje in Manchester eindigde in 7-2.
In de eerste vier legs ging het nog gelijk op, maar daarna was Van Gerwen oppermachtig. Barney, die toch een gemiddelde van boven de 100 wierp en vijf keer een 180 liet noteren, kreeg desondanks het nakijken. De 27-jarige nummer één van de wereld noteerde een gemiddelde van bijna 108, miste nipt een ninedarter en eindigde met een finish van 167.
De Premier League komt volgende week naar Ahoy in Rotterdam, op 19 mei is de grote finale in Londen. Van Gerwen was al zeker van een plekje bij de 'Final Four', Van Barneveld op zijn beurt was al kansloos voor die finaleronde.

Spoor

Van Gerwen voert bovendien met 24 punten uit 15 duels de Premier League nog altijd aan. Dartslegende Phil Taylor bleef met evenveel punten wel in het spoor van de Nederlander. Taylor maakte korte metten met de nummer vier op de ranglijst, Adrian Lewis. Het werd in hun onderlinge duel eveneens 7-2. Daardoor mag Peter Wright, die met 7-1 won van James Wade, nog altijd hopen op een plekje in de finale in Londen.
Gary Anderson is al wel zeker van zijn deelname aan de Final Four na een 7-1-overwinning op Robert Thornton.