Ondernemers aan het Spui in Den Haag lijden flinke schade door wateroverlast

© Richard Mulder
DEN HAAG - Een groot deel van de getroffen ondernemers en bewoners van het Spui in Den Haag kon aan het begin van de avond weer terug naar de eerder uit voorzorg afgesloten panden. Een waterlek zorgde er donderdag voor dat de straat binnen korte tijd onder water kwam te staan.
Vanwege de kans op verzakkingen werden enkele
. De ondernemers die terug mochten naar hun bedrijven zeggen flinke schade door het water te lijden. De eigenaresse van een haarsalon: ‘De vloer is beschadigd door het water dat eronder zit, de massagestoel doet het niet meer en de haarstukjes zijn niet meer bruikbaar. Ook hebben we klanten teleur moeten stellen.’
De eigenaar van de tattooshop heeft wel een idee hoe de leiding heeft kunnen springen: ‘De straat heeft hier pas nog open gelegen en het is een één-en-één-is-twee situatie. Je kon eigenlijk al verwachten dat zoiets stond te gebeuren’. Ook deze ondernemer zegt omzet mis te hebben gelopen en dat ze klanten teleur heeft moeten stellen.

Oorzaak waterlek nog niet bekend

De ondernemers en bewoners van drie panden kunnen nog niet terug naar hun woningen en bedrijven. Er moet eerst onderzoek worden gedaan naar de staat van de fundering. Als dat is gebeurd wordt er gekeken of de panden vrijgegeven kunnen worden. De getroffen bewoners hebben een hotelovernachting aangeboden gekregen of overnachten bij familie. De oorzaak van het waterlek is nog niet bekend.
De gemeente adviseert bewoners en ondernemers, die schade hebben aan hun woning of bedrijfspand, om foto's te maken van de schade en zo snel mogelijk contact op te nemen met hun verzekeringsmaatschappij.