Ongeluk met bus uit Roelofarendsveen in België

Ongeluk met touringcar op E17 bij Moeskroen in Belgie
Ongeluk met touringcar op E17 bij Moeskroen in Belgie © VRT
DEN HAAG - Bij een ongeluk in het Belgische Moeskroen met een Nederlandse bus van Bovo Tours zijn vrijdag 24 Nederlanders en een Belg gewond geraakt. Aan het einde van de middag waren nog twaalf Nederlanders in het ziekenhuis. De vrachtwagenchauffeur die achterop de touringcar knalde, is overleden.
Het ongeluk gebeurde
In de staart van een file botste een Bulgaarse vrachtwagenchauffeur achterop de bus, die daardoor doorschoof op de vrachtwagen ervoor. De chauffeur van de achterste vrachtwagen en de buschauffeur raakten bekneld. Beiden zijn in kritieke toestand naar een ziekenhuis gebracht. De vrachtwagenchauffeur overleed.
In de bus zijn 25 gewonden gevallen, van wie zeven er ernstig aan toe zijn. Onder hen is dus ook de chauffeur. De meeste gewonden mochten in de loop van de dag het ziekenhuis verlaten. De passagiers van de bus waren onderweg naar Parijs. Busmaatschappij Bovo Tours is gevestigd in Roelofarendsveen.

Uit de bus gehaald

In de dubbeldeks touringcar zaten volgens Bovo tachtig toeristen, allemaal Nederlanders en Belgen. De brandweer kwam ter plaatse om hen te bevrijden. Passagiers zijn aan de kant van de weg verzorgd. De niet gewonde reizigers zijn met een andere bus naar de brandweerkazerne van Kortrijk gebracht.

Franse grens
Het ongeluk gebeurde op de E17 bij Moeskroen, vlak bij de Franse grens. De weg is volledig afgesloten in de richting van Frankrijk.
Op de weg gebeuren vaker ongelukken sinds de grenscontroles aan de Belgisch-Franse grens zijn heringevoerd. Woensdag was er nog een zwaar ongeluk waarbij een vrachtwagenchauffeur om het leven kwam.
UPDATE 19.59: Alle Nederlanders zijn na het busongeluk uit het ziekenhuis. Onder hen zijn vijf Hagenaars.