Voorbeschouwing ADO Den Haag – SC Heerenveen: Schaken terug, Fraser kijkt niet naar sentimenten

DEN HAAG - Voor ADO Den Haag zit het seizoen er zo goed als zeker op. De ploeg van Henk Fraser speelt in de laatste wedstrijd van het seizoen alleen nog om de elfde plek te behouden. De wedstrijd zal vooral in het teken staan van afscheid nemen van het publiek en van vertrekkende spelers. De spelers die afscheid nemen en op de bank beginnen hoeven niet per se te rekenen op een invalbeurt. ‘Het is misschien ook de leeftijd, maar ik ga steeds minder kijken naar sentimenten’, stelt Fraser tegenover Omroep West. ‘Ik wil gewoon elke wedstrijd winnen.’
Bij ADO keert Ruben Schaken terug van een schorsing en dat betekent dat hij weer de rechtsbuiten positie gaat bekleden. Dennis van der Heijden gaat daardoor weer naar de bank. Voor Vito Wormgoor is het seizoen al voorbij. De vertrekkende verdediger kan door een slepende knieblessure niet meer in actie komen en moet dus vanaf de tribune toekijken. De laatste wedstrijd van Wormgoor in het shirt van de Haagse club was de uitwedstrijd tegen PSV op 27 februari, waar Wormgoor nog nota bene aanvoerder was.
Tegenstander Heerenveen is het hele seizoen al een stabiele club in het rechterrijtje. De Friezen schommelen al de hele competitie rond de twaalfde plaats. De laatste keer dat de ploeg van Foppe de Haan won is wel weer even geleden. Heerenveen wist op tien april voor het laatst een wedstrijd om te zetten in drie punten. AZ werd met 4-2 op eigen veld verslagen.
ADO Den Haag heeft goede herinneringen aan de eerdere ontmoeting met Heerenveen dit seizoen. In Friesland werd het 4-0 voor de Haagse ploeg. Namens ADO scoorden Meijers, Bakker, Jansen en Beugelsdijk allemaal één keer.

Volg ADO Den Haag - SC Heerenveen live op 89.3 FM Radio West

Mis niets van ADO Den Haag tegen SC Heerenveen en luister aankomende zondag vanaf 14.00 uur naar Radio West. Commentatoren Bart Nolles en Jim van der Deijl doen live verslag van de wedstrijd.
Scheidsrechter: Kevin Blom

Vorige ontmoetingen:

2015/2016:

SC Heerenveen – ADO Den Haag 0-4

2014/2015:

ADO Den Haag - SC Heerenveen 0-1
SC Heerenveen - ADO Den Haag 0-0

2013/2014:

SC Heerenveen - ADO Den Haag 3-0
ADO Den Haag - SC Heerenveen 1-1

2012/2013:

ADO Den Haag - SC Heerenveen 2-1
SC Heerenveen - ADO Den Haag 3-1