Gedupeerde brand Delft bestolen van zijn laatste eigendommen

DELFT - Eén van de bewoners van het pand in Delft waar vrijdagmorgen brand uitbrak, is bij die woning bestolen van zijn laatste eigendommen. Op het moment dat student Tom Kerssemakers het flink beschadigde huis in mocht om te kijken of er nog iets van zijn kamer over was, heeft iemand zijn tas met laptops meegenomen.
Kerssemakers kon ternauwernood ontsnappen aan het vuur in zijn kamer. Hij kon nog net zijn telefoon, laptops en een jas meenemen. Na uren wachten, mochten de bewoners het door brand beschadigde studentenhuis weer in.
'Om de schade te bekijken', zegt Kerssemakers. 'We wilden zo snel mogelijk gaan kijken, dus zette ik mijn laptoptas bij de voordeur neer. Toen ik terug kwam, was de tas verdwenen.'

Niks meer over

Een brand aan de achtergevel van de woning aan de Spoorsingel deed de inwoners vrijdagmorgen ruw ontwaken. Halsoverkop moesten de elf studenten het pand verlaten. Met soms alleen een handdoek, slippers en een jas aan, keken ze toe hoe het pand door de brandweer voor een deel kon worden gered.
'Er is helemaal niets meer over van mijn kamer', vertelt Kerssemakers. 'Alles is kapot, en dan zijn nu ook nog eens de spullen weg die ik heb kunnen redden. Het enige positieve aan deze dag is dag de zon schijnt', verzucht hij.