Bovo Tours: 'Bus vertrokken uit noorden van het land'

ROELOFARENDSVEEN - De touringcar die in België betrokken is bij een ongeluk was vrijdagochtend vertrokken uit het noorden van het land. Dat zegt busmaatschappij Bovo-tours uit Roelofarendsveen. De rit ging via Eindhoven naar Parijs. In de bus zaten 80 passagiers, waarmee deze helemaal vol zat.
Op de E17
ging het fout. De bus was bijna gestopt omdat er een file stond. Een achteropkomende vrachtwagenchauffeur kon niet op tijd remmen en botste op de achterkant van de touringcar. De bus schoof vervolgens achterop de vrachtwagen ervoor, zo zegt een woordvoerder van Bovo op gezag van passagiers die achter de buschauffeur zaten.
In de bus vielen 25 gewonden, van wie er volgens de laatste berichten zeven ernstig aan toe zijn. De buschauffeur verkeert in kritieke toestand. Zij zijn opgenomen in verschillende ziekenhuizen in de omgeving. Bovo heeft twee andere bussen gestuurd om de niet-gewonde reizigers terug te brengen of verder naar Parijs te vervoeren. Later vrijdagmiddag hoopt Bovo Tours meer duidelijkheid te kunnen geen over de herkomst van de passagiers.