Barbecueën vanavond? In deze Haagse parken kan het

Zolang je je afval opruimt kun je op veel openbare plekken barbecueën.
Zolang je je afval opruimt kun je op veel openbare plekken barbecueën. © ANP
DEN HAAG - Nederland heeft de officiële grens van een zomerse 25 graden bereikt en dat lekkere weer maakt veel mensen aan het barbecueën. Dat kun je doen in de achtertuin of op het balkon, maar hoe leuk is het om samen met vrienden en familie in een mooi park het vlees op de grill te leggen? Wij zetten de openbare barbecueplekken in Den Haag voor je op een rij.
Je kunt op vijf plekken in Den haag je kooltjes opwarmen. Genoeg mogelijkheden dus! Maar let wel op, want je mag alleen ergens barbecueën als je ook je afval opruimt. In de parken staan speciale containers waar je de resten van je buitenkeuken in kwijt kunt. Sommige parken hebben speciale bakken voor gloeiende kolen, anders moeten ze eerst afgekoeld zijn. In het Zuiderpark ging dat zaterdagmiddag even mis.

1. Madestein

In Loosduinen kan het vuur het beste aan in Madestein. In het hele park is het toegestaan om te barbecueën.

2. Vlaskamp

Aan de rand van Mariahoeve en Bezuidenhout ligt het park Vlaskamp. Op het grote grasveld is genoeg plek voor een barbecue. Zorg er wel voor dat je je kolen of briketten niet op het gras legt maar in een bak.

3. Westbroekpark

In Scheveningen kun je terecht op de speelweide van het Westbroekpark, daar is ook genoeg plek voor kinderen om te spelen.

4. Zuiderpark en de Uithof

Het Zuiderpark heeft speciale barbecueplekken, maar je mag ook je eigen grill meenemen. De Uithof heeft ook genoeg plek.
Strandgangers kunnen de kolen branden op het Noorderstrand. Bezoekers van de Japanse Tuin, het Rosarium en park De Verademing kunnen de barbecue beter thuislaten, daar mag het niet.