Schevenings team wint langeafstandraces North Sea Regatta

DEN HAAG - Yvonne Beusker en Erik van Vuuren zijn de winnaars van de Vuurschepenrace en de North Sea Race. Dat zijn onderdelen van de North Sea Regatta waarbij teams naar Engeland en terug zeilen. Nu de zeilen weer gestreken zijn, kijkt het Scheveningse team terug op een geweldige prestatie.
De
gaat van Scheveningen naar het Engelse Harwich. En met de North Sea race ga je weer terug. Op de heenreis kwam het team als tweede binnen. Op de terugweg waren ze de eersten. 'Als je dan alle punten bij elkaar optelt dan zijn we overall eerste geworden', blikt Erik van Vuuren terug. Hij en Yvonne Beusker kunnen dus terugkijken op een geweldige prestatie.
'Er zijn wel eens slechtere dagen om op een maandag te starten', grapt Van Vuuren. 'Toen we terugkwamen hebben we ook een glaasje champagne gedronken. Aan een glaasje hadden we genoeg want we vielen als een blok in slaap.'

Veel activiteiten aankomend weekend

Die lange afstandsraces zijn geweldige prestaties voor de zeilers natuurlijk. Maar als publiek wil je ook verwend worden. Daarom kun je dit Pinksterweekend terecht in de haven van Scheveningen voor tal van activiteiten rond de North Sea Regatta.
'We kunnen nog vier hele mooie dagen genieten van allerlei races aan de kust', zo zegt Ilse Janssen van de organisatie. 'En daarnaast hebben we ook veel feestjes waar mensen een biertje kunnen drinken.'
De North Sea Regatta is nog van 13 tot en met 16 mei.