Personeel HTM gaat flyeren in Delft en Den Haag: 'Zorgen om de toekomst'

Archieffoto
Archieffoto
DEN HAAG - Personeel van vervoersbedrijf HTM deelt donderdagochtend flyers uit aan ov-passagiers om hun zorgen te uiten over een nieuw vervoerscontract. Op Den Haag Centraal en bij de halte Nieuwe Plantage in Delft krijgen reizigers de ongeruste boodschap van het HTM-personeel te horen. Deze boodschap wordt gesteund door de vakbonden CNV en FNV.
Het personeel van HTM, dat spreekt namens de Ondernemingsraad (OR), is met name bezorgd over het verschil van zo'n dertig miljoen euro tussen het bod van HTM en wat de Metropoolregio wil betalen voor het openbaar vervoer in de regio Den Haag. De OR vreest dat werknemers worden ontslagen, er minder trams de reizigers kunnen vervoeren en er minder beveiligers op de voertuigen mee zullen rijden.
Als er overeenstemming wordt bereikt over het vervoerscontract, mag HTM het openbaar vervoer de komende tien jaar regelen. Die deal moest er eigenlijk al twee maanden geleden liggen, maar dat is er toen niet van gekomen. De HTM 'wil het beste voor de reiziger, vandaar dat het wat langer duurt', zei een HTM-woordvoerder vorige maand.

Geen staking


De HTM verwacht op 15 mei met het bod te kunnen komen, vandaar dat het HTM-personeel, in samenspraak met de vakbonden CNV en FNV, heeft besloten om actie te voeren. Volgens de OR van HTM gaat het niet om een staking, want het werk wordt niet neergelegd.