Biljartteam Buffalo.nl is Nederlands Kampioen Driebanden

Team Buffalo.nl neemt de prijs in ontvangst
Team Buffalo.nl neemt de prijs in ontvangst © Paul Brekelmans
DEN HAAG - Biljartteam Buffalo.nl uit Den Haag heeft het Nederlands Kampioenschap Driebanden voor Clubteams gewonnen. Het komende jaar mag dit team zich als eerste Haagse team 'beste biljartteam van Nederland' noemen.
Teammanager Cor Trampe is erg trots op de prestatie van de Haagse biljarters. 'Het is bijzonder dat dit team ook daadwerkelijk alleen uit Nederlanders bestaat, wat een uitzondering is binnen deze sport. Daarbij komen Glenn Hofman, Jeffrey Jorissen en Herman van Daalen uit dit team ook nog eens uit de regio', vertelt Trampe.
Het geheim van de biljarters is volgens Trampe dat Hofman, Jorissen en Van Daalen samen met Jean van Erp een hecht team vormen. Trampe: 'Ze spelen al drie jaar in deze formatie en wisten zich op te klimmen van de 2e divisie naar de eredivisie en nu dus zelfs naar het Nederlands Kampioenschap.'

Trainer in eigen biljartcafé

Als belangrijke kracht achter team Buffalo.nl noemt de manager Henk Jorissen, de vader van Jeffrey. 'Hij zet zich actief in voor het team. Daarbij beheert hij het biljartcafé waar het team traint. Een oud, bruin café zoals vroeger. Het is een sfeervol café en een fijne plek om te spelen', aldus Trampe.
Het in de wacht slepen van de landelijke titel op zich maakt de manager van het team trots, maar volgens hem is de eer die dit oplevert minstens zo leuk. 'Onze Facebookpagina stroomde vol met berichten. De titel werd ons door iedereen - niet alleen door onze fans, maar ook door tegenstanders - gegund', aldus Trampe, die deze positieve reacties verklaart door de sportiviteit en gastvrijheid van de spelers uit het team.
Ook kampioen? Geef je op!