Dit zijn de meest gevreesde flitspalen bij ons in de buurt

REGIO - Aan veel flitspalen in onze regio wordt flink verdiend, blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws. Landelijk hebben zo'n 600 flitspalen in 2015 zo'n 3,5 miljoen boetes opgeleverd. Snelheidsboetes liggen rond de 60 euro, door rood rijden kost 230 euro. Dit zijn de meest flitsende 'verkeersvijanden' uit de regio op een rij.
Delft - Prinses Beatrixlaan

In Delft  heeft een flitspaal vorig jaar 50.542 boetes opgeleverd. De flitspaal staat daarmee op nummer 5 op de lijst van flitspalen met de meeste boetes. Iedere 10 minuten heeft iemand daar een flitsboete  gekregen. Alle boetes werden uitgedeeld aan snelheidsduivels, niemand werd geflitst voor rijden door rood licht.

Waddinxveen - N207 Henegouwerweg

Een flitspaal in Waddinxveen staat op nummer 7 met 46.969 flitsboetes. Iedere 11 minuten heeft de paal een weggebruiker geflitst. Alle boetes waren snelheidsboetes.

Noordwijk - Gooweg

Noordwijk heeft een flitspaal die 34.482 keer de staatskas heeft gespekt. De flitspaal staat op nummer 8 van de lijst met flitspalen met de meeste boetes. Iedere 15 minuten slingerde de flitspaal iemand op de bon voor te hard rijden.

Den Haag - Van Alkemadelaan

Een flitspaal in Den Haag heeft vorig jaar 34.333 boetes opgeleverd. Daarmee staat de flitspaal op nummer 9. Iedere 15 minuten was daar iemand de pineut. 33792 boetes waren voor te hard rijden, 541 voor het rijden door rood.

Westland -  N211 Monsterseweg

Een flitspaal in 's-Gravenzande staat op nummer 11 met 33.250 boetes. Dit betekent dat er iedere 16 minuten iemand een flitsboete heeft gekregen. Alle boetes waren snelheidsboetes.
Weggebruikers in Gouda kwamen er vorig jaar in verhouding goed vanaf. In Gouda werden 2.114 boetes uitgedeeld door twee flitspalen. In Leiden kunnen racemonsters beter de Churchillaan vermijden. De maarliefst 9 flitspalen op die weg leidden tot 10.947 boetes.

CJIB

De gegevens over de aantallen boetes zijn afkomstig van het CJIB. De locatie van de flitspaal is een benadering door RTL Nieuws op basis van de informatie van het CJIB. Hoeveel de palen per stuk in geld hebben opgeleverd qua boetes is niet bekend.