Uitbreiding van het Stadshart van Zoetermeer nekt huidige ondernemers

ZOETERMEER - Ondernemers in winkelcentrum Stadshart in Zoetermeer zijn de dupe van de bouw van het nieuwe woon- en winkelgebied Cadenza. Door de werkzaamheden zijn sommige ondernemers zo goed als onbereikbaar. Volgens hen loopt de schade ondertussen in de tonnen.
'Dit is echt funest. Als het nog langer duurt kan ik de salarissen niet meer betalen', zegt Wim Blansjaar, eigenaar van 'The Old Pal'. Zijn eetcafe zit net voor de afsluiting van een van de belangrijkste toegangswegen naar de Zoetermeerse binnenstad. De afsluiting zorgt ervoor dat hij in plaats van aan een drukke toegangsroute aan het einde van een doodlopend pad zit. Passanten nemen de route dus niet. Blansjaar heeft nu een schadeclaim neergelegd bij de gemeente van 2,5 ton. Dat bedrag zou hij nu mislopen.
Blansjaar is niet de enige. Zijn buurman Grand Café Vrienden opent tegenwoordig zijn deuren vanaf vier uur ’s middags volgens Blansjaar. Simpelweg omdat het niet meer rendabel was om tijdens de lunch geopend te zijn.

Procedure

Marc Rosier, wethouder stedelijke ontwikkeling van Zoetermeer, geeft aan dat zij de claim van de ondernemer hebben ontvangen. Hij geeft dat de procedure met Blansjaar is gestart om te kijken naar welke overlast de ondernemer heeft van de bouw en wil graag kijken of hij verdere afspraken met hem kan maken.
Blansjaar hoopt vooral dat de gemeente opschiet, want heel lang kan hij het hoofd niet meer boven water houden. 'Het water staat me aan de lippen.'