Juf Hannie viert 40-jarig jubileum op J.P. Sweelinck-school in Alphen aan den Rijn

DEN HAAG - Veertig jaar voor de klas op dezelfde school. De J.P. Sweelinck-school in Alphen aan den Rijn heeft zo'n bijzondere leerkracht: juf Hannie. Het opvallende jubileum is vrijdag uitbundig gevierd.
In 1976 kwam Hannie Kanhai – Van Huis voor het eerst lesgeven aan de Sweelinck-school. ‘De school was kleiner en de uitbouw bestond nog niet’, vertelt zij. Juf Hannie denkt voorlopig nog niet aan stoppen met werken. ‘Soms is het lastig om elk jaar weer kennis te maken en afscheid te nemen van een nieuwe groep kinderen. Maar ik ben het nog lang niet zat. En de leerlingen blijven enthousiast’.
In de afgelopen veertig jaar moet juf Hannie zo’n duizend Alphense leerlingen in de klas hebben gehad. Inmiddels geeft ze wellicht de kleinkinderen van de leerlingen uit haar eerste schooljaar les.

Jubileum uitbundig gevierd

Het jubileum is vrijdag gevierd met een high-tea in de klas. Kinderen van haar huidige groep vier, ouders en leerkrachten hadden voor de lekkernijen gezorgd. ’s Middags was er een receptie voor ouders, collega’s en oud-leerlingen.