Facebookpost van weggepeste homoseksuele student uit Schipluiden wordt massaal gedeeld

Bram Tielen
Bram Tielen © Facebook
SCHIPLUIDEN - Een post op Facebook van student Bram Tielen is al bijna drieduizend keer gedeeld. In het bericht schrijft hij dat hij vanwege zijn geaardheid door zijn huisgenoten is weggepest uit hun studentenhuis in Schipluiden.
De vijf andere bewoners van het huis zouden de student van de TU Delft genegeerd hebben en op een gegeven moment duidelijk hebben gemaakt dat ze niet meer met hem samen wilden wonen.
Als reden daarvoor gaven de studenten volgens het bericht van Bram dat ze het vies vonden dat hij homoseksueel is en een oudere vriend heeft.

Pesterijen

Bemiddelingsgesprekken met de huisbaas en de wijkagent haalden niets uit, het maakte de situatie alleen maar erger: 'Ineens werd er meerdere keren midden in de nacht keiharde heavy metal muziek gedraaid, zo hard dat alles in mijn kamer stond te trillen en ik lag te schudden in mijn bed', schrijft Bram op Facebook. 'In de laatste week dat ik daar woonde stond er ineens een hele stapel kartonnen dozen voor mijn deur, die hadden ze er ’s nachts neergezet, waardoor ik de volgende ochtend bijna niet mijn kamer uit kon komen.'
Inmiddels heeft Bram met de hulp van DUWO een ander huis in Delft gevonden, waar hij het volgens zijn vriend wél erg naar zijn zin heeft. Zijn oud-huisgenoten heeft de redactie van Omroep West nog niet kunnen bereiken voor commentaar.