Deze week duidelijkheid over de koers van ADO Den Haag

ADO-directeur Mattijs Manders
ADO-directeur Mattijs Manders © Laurens Lindhout
DEN HAAG - Deze week moet er duidelijkheid komen over de financiële toekomst van ADO Den Haag. Interim-directeur Mattijs Manders heeft de afgelopen weken drie plannen geschreven, waarvan er deze week één wordt uitgekozen. Manders heeft deze begrotingen maandag gepresenteerd.
Dit deed Manders tijdens de algemene aandeelhoudersvergadering en een bijeenkomst voor de Raad van Commissarissen. Opmerkelijk genoeg werd de vergadering niet in het Kyocera Stadion gehouden, maar op een geheime locatie.
Manders heeft meerdere begrotingen gemaakt. Veel zal afhangen van de ambities van grootaandeelhouder Wang Hui. Mocht de Chinees niet willen investeren, dan heeft Manders ook een variant klaarliggen waarin ADO Den Haag de broek zelf ophoudt. De Haagse club is nog altijd in afwachting van 1,7 miljoen euro. Wang beloofde voor het afgelopen seizoen een financiële injectie van 3,7 miljoen, maar kwam tot op heden met twee miljoen over de brug.
De duidelijkheid omtrent de financiën is hard nodig. Zo is nog altijd niet bekend of en eventueel hoeveel nieuwe spelers ADO-trainer Henk Fraser kan aantrekken. Ook het aanblijven van technisch manager John Metgod en assistent-trainer Arno van Zwam hangt af van de financiële mogelijkheden van de club. Beide heren zitten nu met een aflopend contract in de wachtkamer.