Koffie met poes op schoot in kattencafé Den Haag

Archief
Archief
DEN HAAG - Koffie drinken met een spinnende kat op schoot, dat is iets dat je meestal thuis doet. Maar niet lang meer. Den Haag krijgt een eigen kattencafé aan de Piet Heinstraat. 'Ik wil een plek creëren waar mensen én katten het naar hun zin hebben', vertelt initiatiefneemster Eef Krol.
'Niet iedereen kan thuis, om uiteenlopende redenen, huisdieren houden. Het kattencafé biedt een plek waar kattenliefhebbers alsnog hun hart kunnen ophalen', legt Krol uit. In het café zullen 6 katten rondlopen uit het Haags Dierencentrum.
Krol benadrukt dat er goed gelet wordt op de hygiëne. De kattenbakken worden driemaal daags geleegd en staan in een goed geventileerde ruimte. De keuken en de koffiehoek zijn niet toegankelijk voor de diertjes. 'En er wordt natuurlijk veelvuldig schoongemaakt.'

Crowdfundingcampagne

'De katten worden er op geselecteerd dat ze goed kunnen opschieten met mensen', benadrukt Krol. 'En met andere katten, natuurlijk.'
De Haagse is via de website voorjebuurt.nl een crowdfundingcampagne begonnen om het laatste stukje financiering voor Kattencafé Ditjes en Katjes rond te krijgen. Ze hoopt deze zomer open te gaan.