Zwembad 't Wedde in Voorschoten week langer dicht na leeglopen bad

Zwembad Het Wedde leeggepompt
Zwembad Het Wedde leeggepompt © Omroep West
VOORSCHOTEN - Zwembad 't Wedde in Voorschoten blijft een week langer dicht dan gepland. Dat schrijft de beheerder op de website van het zwembad. Het bad zou op 6 juni weer open gaan, maar werkzaamheden lopen uit.
't Wedde is sinds 24 mei gesloten nadat het bad tijdens het vervangen van de pompen plots leegliep. Het weglopende water veroorzaakte een vloedgolf en stroomde naar de kelder. Een monteur die daar aan het werk was ontsnapte aan de dood, volgens de directeur van het 't Wedde.
De sluiting betekent een strop voor de ouders en kinderen die zwemles hebben in het bad. Een aantal klaagt op de Facebookpagina van zwemvereniging EVZV. 'Pfff nog een week erbij', schrijft Savannah. 'Balen', zegt Kim. Maar de meeste hebben begrip voor de situatie. Ook zijn er zorgen over het lesgeld. EVZV schrijft dat er binnenkort gesproken wordt over een mogelijke compensatie.

Feestelijke opening op 13 juni

Een zwemschoolhouder zegt vrijdag tegen Omroep West dat ook hij 'last' heeft van de sluiting, maar dat hij zijn lessen inmiddels op een andere locatie geeft. Verder wil hij niet reageren.
't Wedde hoopt het bad 13 juni om 7.00 uur feestelijk te openen. Om de feestvreugde te verhogen krijgen zwemmers een kopje koffie en een zwemtas cadeau.