Leden korfbalvereniging VEO uit Voorburg spelen 32 uur om wereldrecord te verbreken

VOORBURG - Lukt het ze of lukt het ze niet? Dat is de grote vraag voor iedereen die korfbalvereniging VEO een warm hart toedraagt. De vereniging uit Voorburg doet vrijdag en zaterdag een poging om in het Guinness Book of Worldrecords te komen. Hiervoor gaan 24 leden van de vereniging 32 uur achter elkaar korfballen.
'Eén van onze leden zag in het boek het korfbalrecord staan. Het leek hem wel leuk om dit te verbreken. Hij heeft toen zelf de aanvraag hiervoor ingediend en zo is het balletje gaan rollen', vertelt organisator Jesper Verschoor.
'Toen de andere leden dit hoorden, wilden ze graag hieraan meedoen. We houden allemaal van korfbal en onze vereniging. En dit is toch een manier om zowel VEO als de sport onder de aandacht te brengen.'

Regels Internationale Korfbalfederatie

De 24 deelnemers zijn verdeeld in twee teams. Om het record te kunnen verbreken, moeten ze de regels volgen van de Internationale Korfbalfederatie. Zo is het verplicht dat er per team telkens acht spelers tegelijkertijd in het veld staan.
Ook moet alles gefilmd worden en er een samenvatting van de wedstrijden gemaakt worden. Bovendien hoort er een logboek bijgehouden te worden met daarin onder andere de scores van de wedstrijden en de wissels.

Record verbroken

De recordpoging is vrijdagochtend om 11.00 uur van start gegaan. Als de wedstrijden zaterdagavond na 19.00 uur nog bezig zijn, is het record verbroken.