Drietal steelt pinpas van 92-jarige meneer uit Zoetermeer

ZOETERMEER - Terwijl een 92-jarige meneer zijn boodschappen afrekent, wordt waarschijnlijk zijn pincode afgekeken. Even later lukt het om met een babbeltruc zijn pinpas te stelen. Er verdwijnt 1250 euro van zijn rekening.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 21 juni. Meer zaken zijn
te vinden.
Het slachtoffer doet op donderdag 7 april boodschappen bij Albert Heijn aan de Broekwegzijde in Zoetermeer. Bij de kassa komen twee mannen en een vrouw achter hem staan. Waarschijnlijk lukt het één van hen om de pincode van de man af te kijken, zonder dat hij dat in de gaten heeft.
De drie lopen daarna naar buiten en wachten tot hun slachtoffer ook naar buiten komt. Maar die neemt plotseling een andere uitgang. Het drietal gaat meteen achter hem aan en volgt de man naar de parkeerplaats. Daar lukt het om de pinpas te stelen.

Ketchupvlek

Eén van de mannen uit de groep spreekt het slachtoffer aan en zegt dat er ketchup op zijn jas zit. Hij verontschuldigt zich en begint de jas meteen driftig schoon te vegen met tissues die hij zich heeft. Het slachtoffer is overdonderd door de actie en voor hij goed en wel in de gaten heeft wat er aan de hand is, is de man alweer vertrokken.
Eenmaal thuis merkt de 92-jarige man dat zijn pinpas weg is. Die had hij na het afrekenen in de borstzak van zijn overhemd gedaan. De pas moet tijdens het ‘schoonmaken’ van de ketchupvlek zijn gestolen. Bewakingscamera’s van Albert Heijn registreren hoe kort na de diefstal al 1000 euro van de rekening wordt gehaald. Even later wordt er nog eens 250 euro opgenomen bij een geldautomaat aan de Luxemburglaan.

Herkent u het drietal?

Bel de opsporingstiplijn van de politie: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Of vul het digitale tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem