Winkelcentrum Almeloplein in Den Haag krijgt opknapbeurt

© Richard Mulder
DEN HAAG - Het winkelcentrum Almeloplein in Den Haag gaat op de schop. De supermarkt Lidl ondergaat een metamorfose, het plein wordt vernieuwd en er worden 35 extra parkeerplaatsen aangelegd, meldt de gemeente vrijdag.
De Lidl verdubbelt het huidige winkeloppervlak naar 1700 vierkante meter. Om de uitbreiding mogelijk te maken, verplaatsen twee zittende ondernemers naar leegstaande panden aan het Almeloplein. Eén winkelier beëindigt zijn onderneming op het plein. Op dit moment staan in totaal vijf panden in het winkelcentrum leeg.
De supermarkt wil de uitbreiding alleen uitvoeren, als er 35 parkeerplaatsen bij komen. Volgens de gemeente zien de andere ondernemers en woningbouwcorporatie Vestia dat ook graag gebeuren. De gemeente verwacht dat de extra parkeerplaatsen constant bezet zullen zijn en overweegt een kort parkeerregime rondom het winkelcentrum.

11.000 vierkante meter

Zo'n 11.000 vierkante meter van het Almeloplein wordt opnieuw ingericht. Volgens de gemeente wordt het voor bezoekers daardoor prettiger om op het plein te verblijven.
Over twee maanden wil de Lidl beginnen met het starten van de sloop, om in oktober te beginnen met de bouw van de nieuwe supermarkt. In februari 2017 moet de winkel zijn deuren openen. De herinrichting van het plein start in januari 2017 en moet in oktober klaar zijn.