Moeder en dochter gewond bij schietpartij in Den Haag

DEN HAAG - Bij een schietpartij in de nacht van zaterdag op zondag in de Rozenburgstraat in Den Haag zijn een moeder en dochter gewond geraakt. Beide slachtoffers raakten licht gewond, meldt de politie op zondag.
Het gaat om een vrouw van 49 jaar en haar dochter van 24 jaar oud. Zij werden rond 1 uur 's nachts door een nog onbekende dader op straat beschoten. De moeder raakte gewond aan haar hand en haar dochter aan haar been. Eenmaal in het ziekenhuis bleken de verwondingen niet ernstig te zijn, zegt de politie.
'Mijn dochter is slachtoffer. Zij is geraakt in haar been. Ik ben gewond aan mijn hand', zegt de moeder. De vrouw is zichtbaar nog aangeslagen als zij zondagochtend gehaast naar haar auto loopt. Op haar hand een pleister waar wat bloed doorheen komt. 'Ik ga nu naar het politiebureau om mijn dochter met haar rijbewijs te legitimeren. De aanleiding van de schietpartij is onduidelijk. De vrouw zegt, niet te weten of het om een gerichte actie ging.

Onveilig

De dader zou op een scooter zijn gevlucht. De politie zette 's nachts een groot gebied af voor onderzoek. Volgens buurtbewoners is het vaker raak in de wijk. Zij voelen zich onveilig. 'Bij mijn winkel zijn de ruiten ingegooid en ik ben al een paar keer overvallen, soms onder bedreiging van een mes', zegt de eigenaar van de buurtwinkel op de hoek van de Rozenburgstraat en de Zusterstraat. 'Zo'n schietpartij op straat is niet normaal', zegt een bewoner. 'Het wordt steeds gevaarlijker. Nog geluk dat het 's nachts gebeurde, dan zijn er geen kinderen op straat.'