Brandweer Hollands Midden sluit zich aan bij acties na vastlopen cao-overleg

Brandweer (Archieffoto)
Brandweer (Archieffoto)
REGIO - Na de brandweer Haaglanden sluit ook de brandweer Hollands Midden zich aan bij de acties die maandag zijn begonnen vanwege het stuklopen van het cao-overleg. Een woordvoerder benadrukt dat het daarbij gaat om een publieksvriendelijke actie.
De brandweer Hollands Midden gaat vanaf donderdag, voor de duur van in ieder geval 14 dagen, zondagsdiensten draaien. In de praktijk betekent dat er alleen wordt uitgerukt als het gaat om prio 1 en 2 meldingen.
Daarbij gaat het om levensreddende handelingen, maar ook bijvoorbeeld een kat in de boom. Er worden bijvoorbeeld geen werkzaamheden meer in kazernes gedaan, zoals onderhoud en schoonmaakwerk. De kwaliteit van de dienstverlening voor de burger komt volgens een woordvoerder niet in gevaar.

Zwaar en gevaarlijk werk

Van de 25 veiligheidsregio's doen in elk geval nog acht andere regio's mee aan de actie. De actie is gericht tegen een plan van de werkgevers om de pensioenleeftijd te verhogen naar 60 jaar. Dat vinden de brandweermensen geen goed idee, omdat ze zwaar en gevaarlijk werk doen.