Vuurwerk vernielt keuken van woning Boskoop

BOSKOOP - Midden in de nacht worden de bewoners van een woning aan de Rietkraag in Boskoop wakker van wat herrie buiten. Vlak daarna horen ze glasgerinkel en even later ontploft er vuurwerk in hun keuken.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 28 juni. Meer zaken zijn
te vinden.
Het gezin bestaat uit een vader, moeder en drie kinderen. De kinderen zijn in de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 juni aan het logeren. Het echtpaar ligt op bed en wordt rond 00.50 uur wakker. Er klinkt glasgerinkel en de man gaat beneden kijken. Als hij naar de keuken loopt, ziet hij dat er achter het rolgordijn iets in brand staat. Hij wil het weghalen, maar dan volgt er een ontploffing.
Het blijkt dat er vuurwerk naar binnen is gegooid. Door de klap is de keuken voor een groot deel vernield. De man loopt wat lichte verwondingen op en heeft lichte gehoorschade. De brandweer ontdekt bovendien dat er ook is geprobeerd om vuurwerk door de brievenbus te gooien. Het gezin en de politie hebben geen idee of het een gerichte of willekeurige actie is geweest. Als u daar informatie over heeft, laat dan van u horen.

Groep jongeren op de brug

De politie is dringend op zoek naar getuigen. Op het moment van de ontploffing stond er een groep jongeren op de brug tegenover de woning aan de Rietkraag. Meld u als u denkt te weten wie dat waren. Daarnaast zijn er tijdens de avond van zaterdag 18 en de nacht van zondag 19 juni meerdere meldingen van vuurwerk geweest in Boskoop. De politie komt graag in contact met mensen die hebben gezien wie er toen bezig waren met het afsteken van vuurwerk.  

Heeft u informatie?

Bel de opsporingstiplijn van de politie: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Of vul het digitale tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem