Lego gaat boven het meisje!

Lego beurs Warmond
Lego beurs Warmond © Mark Kool
DEN HAAG - Voor Lego-fans is dit weekend Warmond 'the place to be.' De Dekker Tennishallen staan zaterdag en zondag vol met Lego bouwwerken. Verzamelaars, bouwers en liefhebbers komen bij elkaar om hun grote passie voor het plastic speelgoed te delen.
Geen tennisballen en bezwete tennissers op de indoorbanen bij Dekker Tennis maar Lego, heel veel Lego. En dan niet goedbedoeld knutselwerk van amateurs maar complete treinstations en stadswijken gemaakt van Lego.
Niet alleen kinderen maar ook veel volwassenen (vooral mannen) kijken verlekkerd rond op de beurs. Leeftijd lijkt niet uit te maken als het om Lego gaat. Organisator van de beurs Bert Giesen kent de vooroordelen over volwassenen die met Lego bezig zijn maar al te goed.  

'Op een feestje word ik gek aangekeken'

Giesen: 'Mensen zitten je in eerste instantie wel gek aan te kijken als je op een feestje vertelt dat je hobby Lego is. Maar als je ze dan foto's laat zien of je verwijst ze naar een website over wat je allemaal kunt maken met Lego, dan stellen mensen toch vaak hun mening bij.'
De beurs trekt zelfs Lego-fans uit buurlanden aan. Een vader en zoon zijn uit Antwerpen over gekomen om hier Lego-onderdelen op de kop te tikken.  De vader: 'Het aanbod van vooral tweedehands Lego is hier veel groter dan in België. Daarom komen we wel vaker naar Nederland als er een Lego beurs is.' Zijn zoon van 16 jaar: Ik vind Lego een schone hobby, het is tijdloos. Je kunt er echt van alles mee maken. Je kunt er echt je fantasie in uiten.'

'Meisjes interesseren me niets, Lego wel!'

Even verderop loopt een Nederlandse vader met zijn tienerzoon over de beurs. Ook voor deze jongeman gaat er niets boven Lego. Voetbal en meisjes interesseren hem niet, maar Lego des te meer. Lego, je moet ervoor geboren worden.