Leidse studenten Kasper van Alphen en Sjors Keijzer winnen filmwedstrijd 'Student en Stad'

Thijs, Sjors en Kasper wonnen met hun film een geldprijs van 2000 euro
Thijs, Sjors en Kasper wonnen met hun film een geldprijs van 2000 euro © Kasper van Alphen
LEIDEN - Kasper van Alphen uit Den Haag en Sjors Keijzer uit Leiden hebben met hun promotiefilm de filmwedstrijd 'Student en Stad' gewonnen. Volgens de jury zijn zij er het beste in geslaagd om Leiden als studentenstad op de kaart te zetten.
'We hebben het simpel gehouden', vertelt Van Alphen over het winnende promotiefilmpje. Hij benadrukt dat het hier gaat om een 'echte teamprestatie' van Keijzer, acteur Thijs van Zwieten, andere betrokkenen en hemzelf.
Voor Van Alphen was het motief om mee te doen voornamelijk om te oefenen in het maken van films. In zijn vrije tijd maakte hij al vaker filmpjes. Interesse in film en de benodigde creativiteit had hij al, maar nu vond hij het tijd om meer te oefenen in het maken van films.

Een 'godsgeschenk'

De filmwedstrijd 'Student en Stad' kwam, even dramatisch gezegd, als een godsgeschenk', aldus Van Alphen. Dit was precies een project waar hij naar op zoek was om zichzelf op het gebied van filmen te ontwikkelen.
Niet alleen de filmwedstrijd zelf, maar ook het onderwerp hiervan sprak hem aan. Deelnemers werden - door het samenwerkingsverband tussen de gemeente Leiden, Leiden Marketing en de Plaatselijke Kamer van Verenigingen - opgeroepen om in hun film te laten zien wat Leiden de leukste studentenstad van Nederland maakt. Geen probleem voor Van Alphen, Keijzer en Van Zwieten, die Leiden volgens Van Alphen op hun duimpje kennen.

Niet als een kip zonder kop de straat op

Hun deelname aan de filmwedstrijd pakten de jongens georganiseerd aan. 'We wilden niet als een kip zonder kop de straat op gaan om te filmen', vertelt Van Alphen. Daarom werd gestart met een brainstormsessie, waarna een script opgesteld werd.
'Het verhaal moest een kop en een staart hebben, met een goed begin en een logisch eind', zegt Van Alphen. Toen dit uitgewerkt was werd pas begonnen met het produceren van de film. Met succes, want de film werd als beste beoordeeld door de jury.
Zie hier het winnende filmpje:
OOK EEN WINNAAR? GEEF JE OP!