Woonhotel Wittebrug in Poeldijk neemt maatregelen na steekpartij

Cameratoezicht
Cameratoezicht
POELDIJK - Woonhotel Wittebrug in Poeldijk heeft extra personeel ingezet en camera's opgehangen na de steekpartij van afgelopen dinsdag. Twee bewoners kregen toen ruzie. Het slachtoffer raakte lichtgewond en een 59-jarige man werd opgepakt.
In de Wittebrug wonen sinds vorig jaar mensen die begeleid worden door de reclassering. Het gaat om ex-gevangenen, mensen met drugsproblemen en daklozen. Volgens zorginstelling PerspeKtief is het logisch dat omwonenden zich onveilig voelen. 'Zeker ook omdat er
, zichtbaar voor de bewoners op straat', zegt een woordvoerder.

Telefoonnummer om overlast te melden

Om herhaling te voorkomen heeft de zorginstelling twee bewoners ergens anders ondergebracht. Verder zijn er gesprekken gevoerd met bewoners waarin duidelijk is gemaakt dat overlastgevend gedrag niet getolereerd wordt. PerspeKtief wil afspraken maken met buurtbewoners, gemeente en politie over hoe om te gaan met overlast.
Ook wordt er een telefoonnummer 'ingesteld waarop omwonenden PerspeKtief 7 dagen per week en 24 uur per dag kunnen bereiken', zegt de zorginstelling. Daarnaast houdt de wijkagent een extra oogje in het zeil bij het Westlandse woonhotel.