Ontspannen op vakantie? 3 tips van vrouwencoach Sandra

© Redactie
DEN HAAG - Help vakantiestress! Werk afronden, koffers inpakken, inkopen doen… Vrouwencoach Sandra Ketterings geeft tips om uitgerust en ontspannen op vakantie te gaan. Fijne zomer!
Tip 1

Neem 1 à 2 dagen de tijd om  om te schakelen voordat je aan je reis begint. Gun jezelf de tijd om te landen en tot rust te komen. De laatste week voor de vakantie is vaak erg druk vanwege alle deadlines en/of klussen die je af wilt hebben. In plaats van rust, plannen we de dagen vol om maar meteen op vakantie te gaan. Doe dat niet en plan omschakeldagen in.

Tip 2

Zet tijdens de vakantie je werkmail uit en stop ook met social media. Zorg dat je loskomt van je werk en van je dagelijkse leven. Probeer te lummelen, niets te doen. Het fijne van vakantie is dat je het gevoel hebt dat de tijd vertraagt, dit komt omdat je jouw dagelijkse gang van zaken los laat. Door niet automatisch te grijpen naar je telefoon, komt je brein nog verder tot rust.

Tip 3

Vrouwen hebben sterk de neiging om een ideaal plaatje te hebben van hun vakantie,  lief en kinderen. Veel vrouwen voelen zich verantwoordelijk dat de vakantie vooral leuk moet zijn. Laat los! Anders ben je alleen maar bezig om het iedereen naar de zin te maken. Doe je eigen ding en laat de anderen ook hun eigen ding doen. Zo heeft iedereen vakantie.