Werkgeversorganisatie VNO-NCW steunt uitbreiding Madurodam

Madurodam (Archieffoto)
Madurodam (Archieffoto)
DEN HAAG - VNO-NCW steunt de uitbreidingsplannen van Madurodam in Den Haag. Terwijl buurtbewoners vinden dat er te veel bomen moeten wijken, is de ondernemersclub vooral blij met de uitbreiding van het aantal banen. Dat moeten er na de verbouwing honderd meer zijn.
Het gaan dan om honderd fulltime banen, naast de 440 fte's die er nu al zijn. Volgens de voorzitter van VNO-NCW Den Haag, Rob Perik, is Madurodam bij de
goed omgegaan met buurtbewoners en maatschappelijke organisaties.
'In de oorspronkelijke plannen wilde Madurodam 4,5 hectare van het omliggende gemeentelijke park erbij trekken', zegt Perik. 'Na uitgebreid overleg met bewoners- en belangenorganisaties ligt er nu een aangepast plan, dat niet meer uitgaat van 4,5 maar 1,6 hectare uitbreiding.'

Weerstand in de buurt

Volgens Perik blijven daardoor met name grote, karakteristieke bomen als eiken en beuken gespaard. Maandag bleek dat de uitbreiding in de buurt tot weerstand leidt. Volgens buurtbewoner Jack Verduyn Lunel zijn de plannen in strijd met het bestemmingsplan van de gemeente om natuurgebied te behouden.
De uitbreiding van Madurodam is nodig om ook bij slecht weer meer mensen naar het park te trekken. Zo moeten er overdekte paviljoens komen. Volgens de Haagse wethouder Boudewijn Revis moeten de definitieve plannen in het najaar door de gemeenteraad worden besproken.