ANWB: Verkeersdrukte vanwege mooi weer valt mee

Eindelijk genieten van de zon.
Eindelijk genieten van de zon. © ANP
DEN HAAG - Het valt woensdagmiddag bij ons in de buurt mee met de verkeersdrukte vanwege het mooie weer. Dat zegt de ANWB. 'In de parkeergarages op Scheveningen is bijvoorbeeld nog wel plek', vertelt René Passet van de verkeersinformatie.
'Er staat wel een lichte file op de boulevard van Hoek van Holland en ook heb je een paar minuten vertraging als je de A44 bij Noordwijk afrijdt', vertelt Passet. 'Verder is het relatief rustig.'
Volgens de politie zijn alle parkeerplaatsen bij het strand van Noordwijk inmiddels helemaal bezet. De politie adviseert strandgangers daar gebruik te maken van pendelbussen vanaf de Van Berckelweg, of gewoon lekker de fiets te nemen.

Waarom zo rustig?
Toch lijkt het opmerkelijk: De warmste dag tot nu toe dit jaar en dan zo rustig? 'Eigenlijk laat normaal gesproken alleen de zondag serieuze files zien bij dit soort weer', zegt Passet, bekend van de filemeldingen op de radio. 'De mensen die nog in Nederland zijn staan al op de camping of moeten werken, de rest zit al lekker in het buitenland.'
De filelezer verwacht voor de rest van de dag ook weinig problemen: 'Neuh, dat zal wel meevallen. Als je nu nog niet op het strand bent, ben je sowieso toch al te laat', lacht hij.