De beste haring koop je in onze regio: Den Haag, Leiden en Rijswijk in top-3

Dames in klederdracht proeven haring op Scheveningen
Dames in klederdracht proeven haring op Scheveningen © ANP
REGIO - Voor de beste haring van ons land moet je in onze regio zijn! Vrijdag maakte het AD al bekend dat vishandel Simonis uit Den Haag de beste Hollandse Nieuwe van Nederland heeft. Zaterdag publiceerde de krant de lijst van de AD Haringtest en onze regio scoort erg goed.
De nummer-1 was dus al geen verrassing meer: Simonis uit Den Haag sleept de felbegeerde haringprijs binnen. Volgens de jury
.
Op de tweede plaats is Vishandel Atlantic uit Leiden geëindigd met het eindcijfer 10-. 'Atlantic grijpt net naast de hoofdprijs. Geen schande, want de concurrentie wordt elk jaar groter. Na drie eerste plaatsen in voorgaande jaren wederom een topprestatie. Topharing', aldus de jury van de 35ste AD Haringtest.

Vier vishandels uit regio in top-10

Ook de nummer-3 op de lijst is te vinden in onze regio: namelijk Volendammer Vishandel Koning uit Rijswijk. 'Fanatieke visdetailist zoekt tot op het laatste moment naar de ideale partij haring.' Ook Vishandel Koning krijgt van de jury een 10-.
Visspecialist Sluizeman uit Alphen aan den Rijn weet ook dit jaar weer goed te scoren. De Alphense vishandel eindigt op nummer 8 met een 9,5. 'De hele rij bekende steekwoorden kan hier moeiteloos worden ingevuld. fris, mals, zilt, romig, zilver, blank, witte speklaag, glanzend. Top.'

Jumbo in Reeuwijk scoort slechtst

'Het aroma komt je tegemoet, wanneer je de verpakking opendoet. Putlucht wel te verstaan. Klevers, slijmdraden, absoluut oneetbaar', schrijft de jury in een snoeiharde conclusie over de Hollandse Nieuwe bij supermarkt Jumbo in Reeuwijk. Zij verkopen volgens de test de allerslechtste haring uit onze regio. 'En wat staat er op het etiket? 'Gegarandeerd lekkere haring. Kwaliteitsbeheersing van schip tot schap.'Wat een onzin. 't Draait alleen maar om de centen en de rest is flauwekul', aldus de beoordelaars. Eindcijfer: een 0. De supermarkt staat daarmee op plek 140 van de in totaal 144 bezochte adressen.