Oefenwedstrijd: ADO Den Haag in laatste tien minuten langs Kardemir Karabukspor

DEN HAAG - ADO Den Haag werkt toe naar het begin van de competitie. De op één na laatste oefenwedstrijd totdat de eredivisie start, won ADO moeizaam van Kardemir Karabukspor: 2-0. Aaron Meijers maakte tien minuten voor tijd de 1-0. Hij scoorde na een goede actie van San Roman. Door een blunder van de keeper kon Edouard Duplan 2-0 maken.
Het vriendschappelijke duel tegen de Turkse club was saai. Kardemir speelde defensief, maar kon wel lange tijd zeggen dat ze de beste kans van de wedstrijd had. ADO-doelman Rody de Boer (Robert Zwinkels lichtgeblesseerd en aanwinst Ernestas Setkus
, red.) tikte de bal echter onbewust met de achterkant van zijn hoofd van de lijn.
Bij ADO Den Haag speelde testspeler Tom Trybull mee. Hij werd halverwege de tweede helft geduwd door een Kardemir-speler, waarna de Turken met tien man verder moesten. Ook maakte Thomas Meißner zijn officieuze debuut voor de Hagenaars.