Tallship de bark EUROPA weer even thuis in Scheveningen

DEN HAAG - Na bijna twee jaar op zee is de bark EUROPA vanaf zondag weer even in haar thuishaven. Het reusachtige zeilschip kwam zondag aan in de haven van Scheveningen en zal daar tot en met dinsdag blijven.
De afgelopen twee jaar zeilde de bark EUROPA onder meer langs Noord- en Zuid-Europa, Kaapverdië, Brazilië, Argentinië, Chili, Antarctica en Zuid-Afrika.
Om te vieren dat het schip weer even 'thuis' is, worden er maandag op de kade diverse activiteiten en workshops georganiseerd door de bemanning. Dinsdag is het schip van 11:00 uur tot en met 17:00 uur open voor publiek.

'Enorme aantrekkingskracht'

De bark EUROPA is al 105 jaar oud. Het is een zogenaamd 'Tallship', een reusachtig zeilschip. Het schip is maar liefst 56 meter lang en heeft drie masten.
Wethouder Karsten Klein is blij dat het schip weer even in de haven van Schegeningen ligt: 'Dit soort schepen hebben een enorme aantrekkingskracht op inwoners en bezoekers van de stad. We bieden graag een warm welkom aan dit type schepen. Publiciteit rondom de aanwezigheid is goed voor de schepen én voor de economie van de stad.'