'Geen extra celstraf voor neersteken gevangenisbewaker Alphen aan den Rijn'

© John van der Tol
ALPHEN AAN DEN RIJN - Justitie vindt dat de 23-jarige man die een gevangenisbewaker zou hebben neergestoken niet extra de cel in hoeft. De man stak in februari een bewaker in de Alphense gevangenis neer met een bestekmes. Het Openbaar Ministerie (OM) gaat uit van mishandeling, blijkt maandag uit de inhoudelijke behandeling van de zaak.
De 23-jarige Antonio A. heeft 95 dagen in voorarrest gezeten, gelijk aan de eis van justitie. Volgens het OM is A. verslaafd aan drugs en alcohol en verminderd toerekeningsvatbaar. Omdat hij er slecht aan toe is, was hij niet in de rechtszaal aanwezig. Hij kan zich niets van de steekpartij herinneren en heeft bekend en zijn excuses aangeboden.
De verdachte zat al vast voor mishandeling waarvoor hij in juli werd veroordeeld. Deze voorwaardelijke straf en behandeling lopen nog.

Lichtgewond

A. zou de bewaker op 29 februari hebben neergestoken na een verzoek van de bewaker om zijn cel op te ruimen. Hij raapte een bestekmes op en viel plotseling de bewaker aan. Die raakte lichtgewond. De rechter doet over twee weken uitspraak.