Verdachte steekpartij SV Den Hoorn voorlopig nog vast: 'De scheidsrechter zocht het zelf op'

Steekpartij bij SV Den Hoorn
Steekpartij bij SV Den Hoorn © Regio15
DEN HOORN - De 39-jarige man die in april een scheidsrechter bij voetbalclub SV Den Hoorn met een stanleymes aanviel, blijft voorlopig vastzitten. Dat heeft de rechter maandag besloten. Wienood M. lijkt geen spijt te hebben van de steekpartij.
Volgens de rechtbank is het risico aanwezig dat M. opnieuw in de fout gaat. Daarnaast heeft het incident veel ophef veroorzaakt in de samenleving en heeft M. een lang strafblad, aldus de rechter.
M. stond bij de wedstrijd tegen Haaglandia langs het voetbalveld om het kind van zijn vriendin aan te moedigen. De verdachte was het niet eens met een aantal beslissingen van de arbiter en liep daarom boos het veld op en stak op de man in. De verdachte was dronken toen hij de arbiter te lijf ging.

De scheids kon het mes ontwijken, maar kreeg daarna wel een klap tegen zijn hoofd van de belager. M. beweert dat de scheidsrechter hem zelf opzocht.

Publiek overmeesterde verdachte

Ook werd een omstander door de agressieve man geslagen. Toeschouwers konden de verdachte uiteindelijk overmeesteren. Uit onderzoek blijkt dat de man op zwakbegaafd niveau gehandeld heeft. Hij is psychisch onderzocht door deskundigen. Op 11 oktober staat de inhoudelijke behandeling van de zaak gepland.