Bouw Olympic Experience in Den Haag van start

DEN HAAG - De opbouw van de Olympic Experience op het Scheveningse strand is maandag van start gegaan. 'Dit is uniek. Dit is groots. Dit is fantastisch', zegt wethouder Rabin Baldewsingh die het startschot gaf.
'De Olympisc Experience laat zien dat een thuisblijfevenement ook van waarde kan zijn om te laten zien dat Den Haag sport hoog in het vaandel heeft. En dat sport Den Haag sterker maakt', vertelt Baldeswingh.
Ook André Bolhuis van NOC*NSF is tevreden met de locatie. Volgens hem is Den Haag de enige locatie in Nederland waar het evenement georganiseerd  kon worden, omdat de water- en strandsporten verenigd kunnen worden met de andere sporten. 'De locatie is uniek. En de grote wil van de gemeente Den Haag heeft de rest gedaan.'

Olympic Experience bij Omroep West
Tijdens het evenement tussen 6 en 21 augustus kunnen overdag 4.000 bezoekers en 's avonds 3.000 bezoekers terecht. Alle bezoekers kunnen overdag sporten beoefenen onder begeleiding van 20 verschillende sportbonden. Aan het eind van de middag en in de avond zijn de Olympische Spelen live te volgen op grote schermen.
Oud-topsporters en Olympiërs zijn aanwezig en zorgen voor een voor- en nabeschouwing. Ook wordt er vanaf het Scheveningse strand live geschakeld met onder andere het Holland Heineken House in Rio.
Omroep West doet via een dagelijks journaal op tv, radio en online verslag van de Olympic Experience.

LEES OOK: