'Heel even alle zorgen vergeten', Drievliet Den Haag bezorgt 350 'vergeten' kinderen dagje uit

Bezoekers kunnen in de nieuwe attractie een vrije val van 13 meter maken.
Bezoekers kunnen in de nieuwe attractie een vrije val van 13 meter maken. © Drievliet
DEN HAAG - Attractiepark Drievliet in Den Haag bezorgde maandag 350 kinderen uit opvanglocaties een dagje uit. Het park stelde haar attracties een volle dag gratis ter beschikking.
Deze speciale dag werd georganiseerd in samenwerking met stichting Het Vergeten Kind. Deze stichting maakt zich hard om de leefkwaliteit van kinderen in de opvang te verbeteren. Dit zijn kinderen die mishandeld, misbruikt, verwaarloosd, verstoten of gevlucht zijn. 'Maar een van onze pijlers is ook 'plezier buíten de opvang'', legt programmadirecteur Daphne Schreuder uit.
'Voor de 38.000 kinderen in opvanglocaties in Nederland is de zomervakantie letterlijk zes weken 'uitzitten'. Opvanglocaties hebben door teruglopende subsidies steeds minder budget voor een leuk uitje, wat inhoudt dat kinderen de vaak sober ingerichte opvanglocaties zelden tot nooit verlaten', legt Schreuder uit. 'En dan duurt een zomervakantie erg lang...' Een dagje naar buiten en lekker spelen, is volgens haar dan ook erg belangrijk. 'Om voor héél even alle zorgen te vergeten.'