Gemeenteraad Rijswijk in spoeddebat bijeen om Haaglandia

© Archief
DEN HAAG - De gemeenteraad van Rijswijk is dinsdagavond in een spoeddebat bijeengekomen om de situatie rondom voetbalclub Haaglandia te bespreken. De club krijgt geen extra tijd meer van het college om de financiële problemen op orde te krijgen.
Het doek viel vorige week
. Haaglandia heeft achterstallige betalingen aan de gemeente van in totaal 78.000 euro, daarom verlengde de gemeente de huurovereenkomst voor het voetbalveld niet. De club moest de afgelopen maanden met
, maar dat was niet op tijd gelukt.
Tijdens het spoeddebat maakte wethouder Nicole Dierdorp nogmaals duidelijk dat de gemeente niet van plan is om een nieuwe overeenkomst voor het voetbalveld met de clubleiding te sluiten. 'Hoe spijtig ook. Het is geen faillissement, wel een opzegging', aldus de wethouder.

Motie Beter voor Rijswijk

De politieke partij Beter voor Rijswijk kwam tijdens de spoedvergadering met de motie 'Reddingsboei voor Haaglandia'. De partij wil dat het college het huurcontract voor de voetbalvelden met één jaar verlengt. Daarnaast zou er een deskundige moeten worden aangesteld die rapporteert over de voortgang.
De gemeenteraad stemde de motie van Beter voor Rijswijk weg.