Korfballende agente Deborah Kraaij is internethit

DEN HAAG - Van anonieme politieagente naar een internetsucces. En dat allemaal dankzij haar korfbalkunsten. Een filmpje waarin Deborah Kraaij een balletje gooit op straat in Pijnacker is ruim 600.000 keer bekeken.
Als politieagent moet je wel een beetje fit en sportief zijn. De een voetbalt, de ander loopt hard. Maar Deborah Kraaij doet aan korfbal. Een collega filmde haar balkunsten toen ze tijdens haar dienst met wat jongens een potje speelde. Dat filmpje werd een regelrechte hit. Het werd niet alleen meer dan 600.000 keer bekeken, het werd ook bijna 1000 keer gedeeld van
Pijnacker-Nootdorp.
'Hartstikke leuk', lacht de politieagente. 'Ik had nooit verwacht dat het zo'n succes zou zijn.' De agente was aan het surveilleren toen ze twee jongens zag korfballen. Ze besloot een praatje met ze te maken over de sport. 'Mijn collega stelde voor om eens mee te doen. Ik twijfelde nog een beetje en vroeg me af of het wel kon. Uiteindelijk heb ik het toch gedaan en bleek het een succes te zijn.'

Vooral positieve reacties

De agente heeft veel reacties gekregen op het filmpje. 'Dat waren vooral positieve reacties', laat ze weten. 'Sommige waren negatief. Enkele mensen vroegen zich af of de politie zich wel met dit soort dingen moet bezighouden. Maar het laat juist zien dat we dicht bij de bevolking staan. We zijn zo wat makkelijker te benaderen en het is laagdrempelig', licht ze toe.
En zoals het filmpje laat zien, is Kraaij ook echt wel een aardige korfbalster. Ze speelt in Leiden in de eerste klasse. Dat is dus een behoorlijk niveau. Toch is ze geen professioneel korfbalster. 'Ik wilde ook heel graag bij de politie. En ze stimuleren sport heel erg, dus ik kan het lekker combineren met elkaar. Ik ben een gelukkig mens', sluit ze lachend af.