LIVEBLOG: Dylan Groenewegen wint Wateringse Wielerdag

Dylan Groenewegen (m), Niki Terpstra (l) en Ramon Sinkeldam op het podium van de Wateringse Wielerdag.
Dylan Groenewegen (m), Niki Terpstra (l) en Ramon Sinkeldam op het podium van de Wateringse Wielerdag.
WATERINGEN - Na drie weken sprinten, klimmen, tijdrijden, harken en werken in de Tour de France mogen de renners opnieuw de fiets op. Tijdens de traditionele criteriums kunnen de renners een extra zakcentje verdienen. Vandaag is het de beurt aan Wateringen. Voor de 44ste keer kunnen we de gladgeschoren benen van de wielrenners zien.
Nederlands kampioen Dylan Groenewegen heeft de Wateringse Wielerdag gewonnen. Niki Terpstra werd tweede en Ramon Sinkeldam derde.


Wedstrijd is in volle gang.


Wie zou er niet blij zijn?


Lissenaar Sebastian Langeveld komt uit Lisse, maar voelt zich thuis in het Westland. 'De meeste edities ben ik hier van start gegaan, van nieuwelingen tot nu. Het is altijd leuk om in het Westland te rijden en het is altijd een gezellige sfeer. Het is één van de criteriums die mij het meest doet.'


Koen de Kort reed vijf keer de Tour de France. Dit jaar werd hij niet geselecteerd door zijn ploeg, maar hij is vandaag gewoon in Wateringen te zien.


Wielrennen is de sport van het volk. Je kunt de coureurs tijdens de koers aanraken en na de wedstrijd met ze praten. Ook in Wateringen. Deze toekomstige toppers zijn op zoek naar handtekeningen van hun huidige helden.


De organisatie wist meerdere Tourrenners vast te leggen. Zo komen Dylan van Baarle uit Zoetermeer en Sebastian Langeveld uit Lisse (beide Cannondale) naar Wateringen. Ook Nederlands grootste sprinttalent Dylan Groenewegen (LottoNL-Jumbo) en Ramon Sinkeldam (Giant-Alpecin) geven acte de presence. Verder staat meervoudig Nederlands kampioen Niki Terpstra aan het vertrek.