Explosie in huis Spijkermakersstraat Den Haag: gevel uit woning geslagen

DEN HAAG - In een woning op de bovenste verdieping aan de Spijkermakersstraat in Den Haag heeft donderdagavond een explosie plaatsgevonden. De gevel van het huis hangt over de reling van de flat. Er is niemand gewond geraakt. De woning is onbewoonbaar geraakt.
'We hebben nog geen idee wat de oorzaak van de explosie is', zegt een woordvoerder van de brandweer. Een gasexplosie kan het in ieder geval niet geweest zijn, want daarop zijn de woningen niet aangesloten. 'De mensen in deze buurt koken elektrisch', weet verslaggever Dennis Kranenburg. De schade aan de woning is groot.


Bewoners van het complex, zo'n dertig mensen in totaal, worden buiten het pand opgevangen. De brandweer laat weten dat ze allemaal in de loop van de nacht weer naar huis kunnen. Volgens een bouwkundige is er geen gevaar voor de andere bewoners.


Bewoners niet thuis
De bewoners van het ontplofte pand waren op het moment van de explosie niet thuis. Een buurtbewoner schrok van een knal. 'Ik zat nog een wijntje te drinken op het balkon en hoorde ineens een doffe knal. Ik zag wat puin naar beneden komen, we zijn toen snel naar buiten gegaan.'