Extra verkeersregelaars op Kijkduin om Pokémon-fans op te vangen

Pokémon vangen op Kijkduin
Pokémon vangen op Kijkduin © Omroep West
DEN HAAG - Op Kijkduin staan dit weekend verkeersregelaars om de stroom Pokémon-fans in goede banen te leiden. Ook zijn er extra toiletten geplaatst. Er is goed weer voorspeld dus we verwachten extra veel mensen, vertelt Woody Louwerens, voorzitter van Ondernemersvereniging Kijkduin, tegen Den Haag FM.
Zo'n drie weken geleden zag Louwerens voor het eerst een grote menigte op het plein zitten. 'Ik ben er gelijk naartoe gegaan en zei: jongens, wat zijn jullie aan het doen?' Inmiddels komen er dagelijks honderden Pokémon Go-spelers.
Er was donderdag daarom een overleg tussen ondernemers, Pokémon-fans en de politie. 'Het is een leuk sfeertje op het plein. Ze gedragen zich goed', vindt Louwerens. Toch was er vooral in het begin wel eens overlast. Zo was het Deltaplein bezaaid met afval. 'Met een oproep op de Facebookpagina Pokémon Go 070' en de extra prullenbakken gaat dat nu beter.'

Patatje en colaatje

Volgens de voorzitter hebben de ondernemers op Kijkduin er flink profijt van. 'Ze eten natuurlijk geen vijfgangendiner, maar wel een patatje en colaatje. De patattent is in het bijzonder blij', zegt Louwerens.