Veel internationale belangstelling voor ADO-topschutter Mike Havenaar

DEN HAAG - ADO Den Haag-spits Mike Havenaar is hot. De 29-jarige Japanner kan rekenen op belangstelling uit onder andere de Engelse Premier League, de Duitse Bundesliga en de Chinese Super League. Ook afgelopen weekend zaten er weer veel scouts op de tribune voor de topscorer van vorig seizoen.
ADO Den Haag wil Havenaar niet kwijt. Met zestien doelpunten had de spits vorig seizoen een groot aandeel in de productiviteit van de Haagse club. Dit seizoen staat de teller al op twee doelpunten. Havenaar ligt tot de zomer van 2018 vast in Den Haag. ADO beseft wel dat bij exorbitante bedragen de aanvaller niet te houden is voor de club. Mocht Havenaar alsnog voor veel geld vertrekken dan ligt het lijstje met potentiële vervangers klaar.
Havenaar werd vorig seizoen transfervrij overgenomen van het Finse HJK Helsinki. De Japanner werd aangetrokken als vervanger van Michiel Kramer, die voor 1,5 miljoen euro naar Feyenoord vertrok.

Sheraldo Becker

ADO Den Haag hoopt op korte termijn rond te komen met Ajax-aanvaller Sheraldo Becker. De onderhandelingen met de Amsterdamse club lopen momenteel nog. ADO-trainer Zeljko Petrovic noemde de komst van de buitenspeler 'absolute noodzaak'.