Tennis: Romano Frantzen en Sanne Bakker winnen Open Bloemen Toernooi Naaldwijk

Voormalig proftennisser Romano Frantzen wint het Open Bloemen Toernooi Naaldwijk
Voormalig proftennisser Romano Frantzen wint het Open Bloemen Toernooi Naaldwijk © Romano Frantzen
NAALDWIJK - Negen dagen lang stond tennisvereniging LTC Naaldwijk in het teken van het Open Bloemen Toernooi. Romano Frantzen uit Den Haag en Sanne Bakker uit Delft gingen er hier op het hoogste niveau, speelsterkte twee, met de winst vandoor.
Voormalig toptennisser Romano Frantzen zag zijn deelname aan het Open Bloemen Toernooi dit jaar als een revanche. Vorig jaar verloor hij namelijk in de halve finale. Doordat Frantzen de afgelopen periode veel gespeeld heeft ging hij dit jaar opnieuw en vol zelfvertrouwen voor de winst.
'De eerste ronde speelde ik een goede wedstrijd', vertelt Frantzen over het verloop van het toernooi. Waar hij enkele weken geleden nog drie uur nodig had om deze ronde te winnen, had hij nu maar één uur nodig om van dezelfde tegenspeler te winnen. De halve finale begon volgens hem vervolgens met een lastige eerste set, maar hierna ging het beter. De finale, tenslotte, was opnieuw een goede wedstrijd die Frantzen naar eigen zeggen snel wist te winnen.

Als voormalig proftenniser nog steeds op hoog niveau

Frantzen won het toernooi in, net zoals Bakker, op het hoogste niveau: speelsterkte twee. Om op dit niveau zo goed mogelijk te presteren traint hij wanneer mogelijk en speelt hij zo veel mogelijk wedstrijden, waardoor hij meer zelfvertrouwen krijgt. Daarbij let hij goed op wat hij eet, wat hij ook tijdens zijn professionele carrière deed.
Sinds december is Frantzen met deze professionele tenniscarrière gestopt. Tegenwoordig is de Haagse tennisser actief als tennisleraar.
OOK KAMPIOEN? MELD JE AAN!