Angelo van der Pas uit Rijswijk beste boomstamlifter in Hongarije

Angelo van der Pas tijdens Scitech Muscle Beach
Angelo van der Pas tijdens Scitech Muscle Beach © Meyke Van Halst
RIJSWIJK - Angelo van der Pas uit Rijswijk wist afgelopen weekend het goud te pakken tijdens de Scitech Muscle Beach wedstrijd in Hongarije. Op het onderdeel Log lift, oftewel het boomstamtillen boven het hoofd was hij de sterkste man.
Tijdens het onderdeel boomstamtillen wist Van der Pas in een minuut de boomstam van 140kg zeven keer boven zijn hoofd te heffen. De 23-jarige Rijswijker was niet verbaasd over zijn winst: 'Ik het Nederlands record boomstamtillen op mijn naam staan met 160kg.'
Van der Pas behaalde eveneens het zilver bij de highlandgames. De Scitech Muscle Beach wedstrijden worden wereldwijd gehouden, maar zijn geen officieel WK. In september is het wel tijd voor de Wereldkampioenschappen voor Van der Pas. Van 2 tot en met 4 september zal hij in Quebec gaan strijden voor de titel World Strongest Junior.

Zware strijd

De Rijswijker wist zijn plek voor het WK te veroveren met zijn titel als sterkste junior van Nederland 2016. Hij verwacht dat het goud hem niet gaat aanwaaien. 'Ik denk dat het een zware strijd gaat worden, maar ik ben zo trots dat ik bij de top 12 van de wereld zit. Stiekem hoop ik wel op een plek in de top5,' aldus de strongman.
Benieuwd naar hoe dat boomstamtillen in zijn werk gaat? Bekijk het filmpje hieronder.
OOK KAMPIOEN? MELD JE AAN!