Nog even doorbijten: eindelijk zomers weer op komst

REGIO - Voor de liefhebbers van zomers weer is het vandaag nog eventjes doorbijten: vanaf vrijdag is het voorlopig gedaan met het druiligere en koude (herfst)weer. De zon komt vanaf dan meer tevoorschijn en ook komt de temperatuur weer boven de 20 graden uit.
Donderdag is het nog een kletsnatte en sombere dag met slechts 17 graden. Normaal gesproken is het met zo'n 23 graden een stuk warmer in deze tijd van het jaar. De regenstoring die overtrekt zorgt er echter wel voor dat er warmere lucht naar onze regio wordt gestuurd.
En dat is vrijdag al direct te merken. In de loop van vrijdag breekt op steeds meer plekken de zon door en wordt het al rond de 22 graden. Ook zaterdag en zondag staan ons mooie dagen te wachten met zon maar dan verschijnen er ook wat stapelwolken. Door de westenwind komt de temperatuur wel iets lager uit op ongeveer 20 graden.

Volgende week warmer

De echte weersverbetering komt begin volgende week. Een hogedrukgebied dan voor nog meer zonnig en droog zomerweer. De temperaturen klimmen dan nog verder omhoog: mogelijk wordt het dinsdag en woensdag rond de 25 graden.