Ongeluk met zonneauto Nuna 8S van TU Delft tijdens test in Lelystad

DELFT - Een week voor het Nuon Solar Team afreist naar Zuid-Afrika voor de Sasol Solar Challenge is de zonneauto Nuna 8S van de TU Delft bij een test verongelukt. Het voertuig liep beschadigingen op toen het dinsdag op het testcircuit in Lelystad van de baan raakte.
Het is volgens de studenten van de TU Delft nog niet duidelijk wat de slip veroorzaakt heeft. De coureur in de auto bleef ongedeerd. 'Ik ben erg geschrokken toen Nuna slipte, maar ik bleef goed op mijn plek zitten dankzij de gordels. Hopelijk beïnvloedt dit niet onze kans om te winnen', aldus coureur David Kester.
Volgens Winnifred Noorlander zijn de wielkasten beschadigd, maar zijn de zonnepanelen wonder boven wonder ongedeerd gebleven. 'We moeten nu heel snel de ophanging testen en ook bekijken we of de auto nog altijd aerodynamisch genoeg is. Maandag komen de laatste onderdelen binnen, dus het wordt erg krap.'

Nog 6 dagen

Komende dinsdag moet het team van de TU Delft naar Zuid-Afrika vertrekken voor de race die het team al zeven keer op zijn naam schreef. 'We hebben nog maar zes dagen de tijd om de auto raceklaar te krijgen', zegt teamleider Sjoerd Stevens. 'Zoals het er nu naar uitziet, wordt het nachtwerk om alles te herstellen en kunnen we minder testen dan we hadden gehoopt.'
De Sasol Solar Challenge in Zuid-Afrika vindt plaats van 24 september tot en met 1 oktober. Afgelopen jaar hebben de studenten van de Delftse universiteit hard gewerkt om de Nuna 8S op tijd klaar te krijgen voor de race over ruim 4.500 kilometer.