Gina Spek winnaar Open Tennistoernooi LTC Zee en Duin

Gina Spek pakt de beker
Gina Spek pakt de beker © Nancy van der Kwaak fotografie
KATWIJK - Gina Spek uit Leiden heeft afgelopen week het Open Tennistoernooi van LTC Zee en Duin in Katwijk gewonnen. Spek won in de finale van Ilse Huiskes met 6-3 6-1. Als Ilse het op haar heupen heeft kan ze van iedereen winnen, ik heb geluk gehad.'
De 27-jarige Leidse speelde in de halve-finale tegen de 18-jarige Myrthe van der Meer. Myrthe is een jong talent en gaat vanaf dit seizoen veel trainen. 'Volgend jaar zal ze mij vermoedelijk de sterk zijn', aldus Spek.
Tijdens de finale bij LTC Zee en Duin speelde Spek tegen Ilse Huiskes. Aan het begin van de wedstrijd gingen nog gelijk op, maar op een gegeven moment begon Huiskes veel te missen. Daar wist Spek op in te spelen en pakte de winst met 6-3 6-1.

Fanatisme

De twee tennissters zijn niet alleen elkaars concurrenten, maar ook al 10 jaar goede vriendinnen. 'We gunnen elkaar de winst, dus meestal spelen we niet op heel hoog niveau tegen elkaar, maar als Ilse het op haar heupen krijgt kan ze echt van iedereen winnen.'
Spek is naast het tennissen ook tennislerares waardoor ze weinig tijd heeft om te trainen. In de zomervakanties pak ik graag enkele toernooitjes mee, want ik blijf heel fanatiek', zegt Spek. Toch vind ze zichzelf als 27-jarige te oud worden om vol gas te gaan op de baan.
De Leidse stond vanaf haar vijftiende zo'n drie keer per week op de baan. Ze behaalde categorie 2 in de enkel en speelde in de eerste categorie in de dubbel. Soms kijkt ze nog terug op deze periode en vraagt ze zich af of ze niet hoger had kunnen eindigen als ze eerder met het spel begonnen was.

Ambities

Vanaf jonge leeftijd speelde Spek op hoog niveau voetbal, terwijl haar familie meer van de tennis was. 'Toen ik ouder werd moest ik op een gegeven moment de overstap gaan maken naar het vrouwenvoetbal, maar dat wilde ik niet. De overstap naar tennis was dus een logische keuze', legt Spek uit.
Toch is Spek tevreden met haar resultaten in categorie 2. Bovendien is ze samen met haar vriend Remco Fehr een eigen tennisschool gestart waar veel tijd in gaat zitten. We hopen flink veel spelers naar ons toe te trekken. 'Myrthe van der Meer waar ik in de halve-finale tegen speelde traint sinds kort ook bij ons.'
OOK KAMPIOEN? MELD JE AAN!