Beachvolleybal: Nummerdor/Varenhorst soeverein door naar Olympische kwartfinale

Reinder Nummerdor en Christiaan Varenhorst
Reinder Nummerdor en Christiaan Varenhorst © FIVB
DEN HAAG - Beachvolleyballers Reinder Nummerdor en Christiaan Varenhorst staan in de kwartfinales van het olympisch toernooi. Het duo versloeg in de achtste finales het Mexicaanse koppel Juan Ramon Virgen en Lombardo Rodolfo Ontiveros in twee sets: 21-18 21-15.
De twee teams waren in de eerste set aan elkaar gewaagd en gaven weinig punten uit handen. De Mexicanen moesten het vooral van tactische ballen hebben, dankzij het uitstekende verdedigingswerk van de Hagenaar Varenhorst aan het net. In de tweede set wisten de Nederlanders, die als vijfde zijn geplaatst, steeds meer uit te lopen op Virgen en Ontiveros.
'We begonnen een beetje gespannen', analyseert Nummerdor. 'Dat hoort wel een beetje bij zo'n eerste wedstrijd in de knock-outfase. Dan is iedereen gespannen. Ons plan, met blokverdediging vanaf het begin, werkte heel goed. Daarna pakten ook de tactische aanpassingen in ons spel prima uit.'

Nederlands onderonsje

Mocht ook het Haagse koppel Alexander Brouwer/Robert Meeuwsen zaterdag hun partij in de achtste finale winnen, dan wacht er een Nederlands onderonsje in de kwartfinale. Beide Nederlandse koppels spelen in dat geval maandag tegen elkaar in het stadion op de Copacabana. 'Nou ja, dan staat er in elk geval één Nederlands duo in de halve finale', merkte Nummerdor nuchter op.
'Het is maar net waar je blij mee bent. Beter is natuurlijk nog twee Nederlandse teams in de halve finales. Maar tegen landgenoten spelen, hoort nu eenmaal bij onze sport. Op de Olympische Spelen heb je het echter liever niet. Je speelt tenslotte voor je land. Tegen elkaar strijden, hoort dan niet echt bij de olympische gedachte.'